"Приват" контролює понад 80% поставок через морські порти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Приват" контролює понад 80% поставок через морські порти

Фондовий ринок
1999
Із червня імпорт нафтопродуктів через порт “Миколаїв” практично не здійснюється, як і палива через порт “Південний”, а основний обсяг припав на термінали, що знаходяться під контролем групи “Приват” – понад 80% усіх поставок.
Про це із посиланням на дані Адміністрації морських портів повідомляє enkorr.
“У червні-липні порт (Миколаїв – ред.), за даними АМПУ, прийняв близько 1 тис. т нафтопродуктів. Для порівняння, у травні через порт Миколаїв надійшло 30,04 тис. т нафтопродуктів, а середньомісячний імпорт у минулому році становив 31,3 тис. т/місяць”, – зазначається у повідомленні.
Повідомляється, що обсяги перевалки в цьому порту впали до мінімуму після того, як Дніпропетровське управління ДФС почало проводити слідчі дії на території місцевого терміналу “Ойл трансшипменту” в рамках розслідування діяльності групи компанії “Трейд Коммодіті”. Саме ця компанія була основним клієнтом нафтоперевалочного комплексу в порту Миколаєва.
Нагадуємо, що в кінці травня-2019 Дніпропетровське управління ДФС опечатало резервуари “Ойл трансшипменту” із 11 тис. тоннами базового масла, призначеного для ТОВ “Оптимус Коннекшн” (афілійована з “Трейд Коммодіті”). Масло як і раніше заблоковано в резервуарах терміналу, і ДФС продовжує спроби його заарештувати, зазначає видання.
Із червня, за даними АМПУ, не провадиться імпорт палива і через порт “Південний”.
“На початку серпня порт (“Південний” – ред.) відновив перевалювання імпортного палива, прийнявши нафторудовози Optimaflot із туркменським ДТ. Причина двомісячної зупинки пов’язана з великими накопиченими запасами палива в резервуарах порту”, – зазначається у повідомленні.
Всього у липні через морські порти імпортовано 102,25 тис. т нафтопродуктів (ДТ, нафта та інше).
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас