Мінфін очікує точного прогнозу курсу валют для складання бюджету на 2020 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін очікує точного прогнозу курсу валют для складання бюджету на 2020 рік

Валюта
1822
Для того щоб новий уряд міг вчасно подати проект державного бюджету на 2020 рік після призначення, Мінфін і головні розпорядники рухаються відповідно до графіку бюджетного процесу, хоча, звичайно, відсутність схвалення підготовленої Мінфіном Бюджетної декларації суттєво вплинула на процес.
Про це повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова у своєму Facebook.
Як відомо, уряд затвердив макропрогноз на 3 роки, і він є базою для проекту Бюджету на 2020 рік. Однак зважаючи на результат 7 місяців 2019 року, Мінфін направив запити в НБУ щодо того, чи будуть уточнення прогнозу курсу валют на 2020-2022 роки та інших показників, які є суттєвими припущеннями для розрахунків як доходів, так і видатків бюджетів.
“Для Мінфіну головне, щоб бюджет, який ми плануємо, був реалістичним, а це значить, що він має базуватися на максимально можливому точному прогнозі. І ми точно повинні упередити ситуацію 2018 та особливо 2019 року коли курс, який було надано нам в прогнозі, був стабільно вищим від фактичного і, як результат, впливає на стабільне невиконання доходів за тими категоріями, що залежать від курсу,” – зазначила Маркарова.
Тому Мінфін чекає на оперативне уточнення макро- чи підтвердження поточного прогнозу, щоб потім швидко внести корекції на заходи, які у вигляді законопроектів готуються зараз в новому парламенті, та законопроекти.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас