Нацбанк змінить правила виплати депозитних вкладів у спадок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк змінить правила виплати депозитних вкладів у спадок

Кредит&Депозит
5247
Національний банк України має намір унормувати низку питань, пов’язаних із порядком відкриття та закриття рахунків клієнтів банків, відповідно до вимог Кодексу України з процедур банкрутства. Фізособа зможе зробити розпорядження щодо коштів, що їй належать, на випадок своєї смерті.
Про це ідеться в повідомленні Нацбанку.
“На розпорядженні клієнта, яке складається у формі окремого документа або є додатком до договору, має бути зазначена дата його складання. Цей документ засвідчується підписом уповноваженого працівника банку і зберігається в справі з юридичного оформлення рахунку”, – ідеться в повідомленні.
Банк здійснює виплату вкладу спадкоємцю депозиту на підставі документів, визначених законодавством України, незалежно від того, чи здійснюється успадкування вкладу за законом, заповітом або розпорядженням.
У яких випадках дія може бути скасованою:
  • якщо в заповіті змінено особу, до якої має перейти право на кошти власника депозитного рахунку,
  • якщо заповіт стосується усього майна спадкодавця.
Копії документів мають бути засвідчені в установленому порядку:
  • Працівник банку має право засвідчувати своїм підписом копії документів, які подаються для відкриття рахунків, якщо клієнт пред’явив
    оригінали цих документів.
  • Документи, подані для відкриття рахунків, які були видані на території іноземної держави, мають бути легалізовані в установленому порядку.
  • Копії цих документів мають бути нотаріально засвідченими.
До речі, завдяки програмі «Бонус до депозиту» від Finance.ua у наших читачів є можливість отримувати відчутну прибавку до процентної ставки в банку, який бере участь у програмі.

Для участі в програмі потрібно всього три кроки.

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас