Нацбанк змінить порядок відкриття та закриття рахунків клієнтів банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк змінить порядок відкриття та закриття рахунків клієнтів банків

Казна та Політика
2295
Національний банк України має намір унормувати низку питань, пов’язаних із порядком відкриття та закриття рахунків клієнтів банків, відповідно до вимог Кодексу України з процедур банкрутства.
Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.
Що планують змінити:
1. Встановити порядок:
  • відкриття банками спеціального рахунку для здійснення керуючим санацією процедури санації боржника – юридичної особи;
  • відкриття банками спеціального/окремого рахунку для здійснення арбітражним керуючим процедури реструктуризації боргів/погашення боргів боржника – фізичної особи (фізичної особи-підприємця);
  • відкриття рахунків суб’єктам господарювання, що не мають рахунків у цьому банку, на підставі поданих його представником за допомогою засобів інформаційних, телекомунікаційних, інформаційно-телекомунікаційних систем заяви про відкриття поточного рахунку в електронній формі, підписаної кваліфікованим електронним підписом цього представника;
  • закриття банками поточних рахунків фізичної особи-підприємця, який припинив підприємницьку діяльність;
  • здійснення банком зміни рахунків клієнта – фізичної особи, яка припинила свою підприємницьку діяльність та має залишок коштів на рахунках.
2. Визначити вимоги до оформлення переліку осіб, які відповідно до законодавства України мають право розпоряджатися рахунком і підписувати розрахункові документи.
3. Зобов’язати юридичних осіб-нерезидентів та представництва юридичних осіб-нерезидентів в Україні повідомляти банк про внесення змін до їхніх реєстраційних документів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас