Фінансовий звіт РБІ за 1 півріччя 2019 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансовий звіт РБІ за 1 півріччя 2019 року

Особисті фінанси
31
Вагомий приріст кредитування, подальше зміцнення капіталу
Відень. 8 серпня.
  • Консолідований прибуток становить 571 млн євро
  • Зростання чистого процентного доходу та чистого комісійного доходу (у річному обчисленні – на 8% та на 5%, відповідно, з поправкою на доходи від основних банківських операцій у польському дочірньому банку, проданому в 2018 році)
  • Чистий торговий дохід, на який вплинула справедлива вартість, відбивається на хеджах та зобов’язаннях, що нейтралізується протягом терміну дії портфелів
  • Обсяг кредитів клієнтам зріс на 9% у річному обрахунку, переважно в головному офісі у Відні, в Росії та у Центральній Європі
  • Чиста процентна маржа дещо знизилася за рік, що є відображенням збільшених обсягів короткострокового бізнесу в головному офісі та нижчих показників маржі в Росії
  • Витрати, пов’язані з ризиками, залишаються низькими (12 млн євро)
  • Коефіцієнт непрацюючих активів (NPE) покращився до 2,3%
  • Коефіцієнт капіталу першого рівня (CET1) зріс до 13,8%, включаючи результати станом на поточну дату
У першому півріччі 2019 року Райффайзен Банк Інтернаціональ (РБІ) отримав консолідований прибуток у розмірі 571 млн євро.
«Клієнтські кредити зросли протягом першого півріччя 2019 року на 9%, зокрема в Австрії, Росії та Центральній Європі. Попри низькі процентні ставки, динаміка розвитку показників чистого процентного доходу та чистого комісійного доходу була дуже позитивною, а витрати на покриття ризиків залишалися на дуже низькому рівні», – зазначив голова правління РБІ Йоганн Штробль.
Загалом чистий процентний дохід дещо зріс – на 2 млн євро, до 1664 млн євро. Чиста процентна маржа знизилася на 7 базових пунктів до 2,42%, переважно завдяки зростанню обсягів бізнесу з низькою маржою у головному офісі та динаміці розвитку показника маржі в Росії та Білорусі.
Загальні адміністративні витрати збільшилися на 3 млн євро за рік – до 1497 млн євро. Співвідношення витрат до доходів (CIR) зросло на 4,8 п.п. до 60.7%.
Помірні збитки від знецінення фінансових активів
Збитки від знецінення фінансових активів залишалися низькими протягом звітного періоду в порівнянні з тим самим періодом минулого року – на рівні 12 млн євро порівняно з 83 млн євро вивільнених чистих резервів на покриття збитків від знецінення – переважно за рахунок притоку та стягнень.
Коефіцієнт непрацюючих активів знизився на 0,3 п.п. з початку року, до 2,3%. Коефіцієнт покриття непрацюючих активів покращився на 0,7 п.п. до 59%.
Коефіцієнт сукупного капіталу (на загальній основі) становить 17,8%
Коефіцієнт базового капіталу 1 рівня (на загальній основі) становить 13,8%, коефіцієнт капіталу 1 рівня – 15,3% (зростання на 0,4 п.п. кожного показника), а коефіцієнт сукупного капіталу (на загальній основі) становить 17,8% (скорочення на 0,3 п.п.).
*****
З онлайн-версією піврічного звіту можна ознайомитися за посиланнями: http://qr022019.rbinternational.com (англійською мовою) та http://zb022019.rbinternational.com (версія німецькою мовою).
*****
Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ (РБІ) вважає Австрію, де він є провідним корпоративним та інвестиційним банком, і країни Центральної і Східної Європи (ЦСЄ) своїм внутрішнім ринком. На 13 ринках у цьому регіоні працюють дочірні банки РБІ. Крім того, Група охоплює низку компаній, які надають інші фінансові послуги, наприклад, у сферах лізингу, управління активами, придбання та поглинань бізнесу.
Майже 47 тис. працівників банку обслуговують 16,4 млн клієнтів у понад 2100 відділеннях, більшість із яких розташовані у ЦСЄ.
Акції РБІ котируються на Віденській фондовій біржі. Австрійські регіональні банки Райффайзен володіють майже 58,8% акцій. Решта акцій знаходиться у вільному обігу. У складі австрійської банківської Групи Райффайзен (Raiffeisen Banking Group) РБІ слугує центральною установою для регіональних банків Райффайзен та інших афілійованих кредитних установ.
Для отримання детальнішої інформації звертайтеся, будь ласка, до Інгрід Кренн-Діц (Ingrid Krenn-Ditz, +43-1-71 707-6055, ingrid.krenn-ditz@rbinternational.com) або Крістофа Данца (Christof Danz, +43-1-71 707-1930, christof.danz@rbinternational.com)
За матеріалами:
Райффайзен Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас