В Україні затвердили нові вимоги до меду


В Україні затвердили нові вимоги до меду

Міністерство аграрної політики і продовольства затвердило вимоги до виробництва та маркування меду.

Відповідний наказ № 330 від 19 червня опубліковано на офіційному сайті міністерства.

Зазначається, що наказ гармонізує законодавство України із законодавством Європейського Союзу в частині вимог до меду, що дасть змогу забезпечити український ринок якісною продукцією і розширити експортні можливості.

Згідно з ним, мед має складатися з вуглеводів, переважно з фруктози і глюкози, а також інших речовин, таких як органічні кислоти, ензими (ферменти) і пилкових зерен, що потрапляють у процесі переробки бджолами нектару.

При цьому колір має бути від прозорого, білого, світло-жовтого до темно-коричневого.

До меду, що маркується словом “мед”, заборонено додавати інші харчові інгредієнти, харчові добавки або будь-які інші добавки.

Маркування зазначених продуктів може бути доповнено інформацією про спеціальні критерії якості.

На етикетці меду для кондитерських виробів поряд з його назвою має бути зазначено: “Призначений тільки для товарів, які підлягають переробці”.

Цей наказ набуває чинності через 6 місяців – з 6 лютого 2020 року.

  • i

    Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідну частину тексту й натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це нам.

  • !

    Передрук, копіювання або відтворення інформації, яка містить посилання на агентство "Українські Новини", в будь-якому вигляді суворо заборонено.

Дивись також
Сервіс підбору кредитів
  • Надішліть заявку
  • Дізнайтесь про рішення банку
  • Підтвердіть заявку та отримайте гроші
грн
Замовити кредит онлайн
Топ новини
Обговорюють

Читають

В Контексті Finance.ua