США готові після Brexit якомога швидше підписати торгову угоду з Британією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США готові після Brexit якомога швидше підписати торгову угоду з Британією

Світ
585
Сполучені Штати будуть готові якомога швидше підписати торгову угоду з Британією після того, як країна залишить Європейський Союз.
Про це заявив державний секретар США Майк Помпео.
Головний дипломат США зустрівся в середу з новим міністром закордонних справ Великобританії Домініком Раабом. Голова британського МЗС перебував у Вашингтоні в рамках поїздки Північною Америкою, спрямованою на зміцнення зв’язків з неєвропейськими країнами напередодні Brexit.
Зараз у відносинах США і Великобританії існує певна напруженість, спричинена розбіжностями з приводу того, як боротися з Іраном, зміною клімату та іншими проблемами.
Офіційні особи США сподіваються, що відносини нового прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона з президентом США Дональдом Трампом в кінцевому підсумку призведуть до двосторонньої торговельної угоди.
“Ми підтримуємо суверенний вибір Сполученого Королівства, проте в кінцевому підсумку Brexit стане потрясінням, і ми будемо на порозі, з ручкою в руці, готові якомога швидше підписати нову угоду про вільну торгівлю”, – сказав він.
Рааб зазначив, що Великобританія “абсолютно рішуче” вийде з ЄС до кінця жовтня. Щойно Великобританія вийде з ЄС, вона зможе вільно укладати двосторонні торговельні угоди з іншими країнами.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас