Корупційна складова ДАБІ перевищує 3 мільярди на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корупційна складова ДАБІ перевищує 3 мільярди на рік

Кримінал
622
Потенційна корупційна складова Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) становить понад 3 млрд грн на рік.
Про це повідомила обраний народний депутат від партії “Слуга народу” Олена Шуляк.
“Я недавно підрахувала потенційну корупційну складову, яку можуть отримувати недобросовісні особи навколо ДАБІ, і, на жаль, цифра мене вразила – понад 3 млрд грн на рік. І це не враховуючи інфраструктурні об’єкти, будівництво мостів, капітальний ремонт та нове будівництво доріг. Це надзвичайно потужна цифра для ринку будівництва”, – повідомила Шуляк в ході міжнародної конференції “Прозорі послуги для ефективної будівельної галузі” в Києві.
За її словами, кожен другий інвестор отримує відмову у видачі дозволу на будівництво, ще частина пишуть “заяву про припинення розгляду документів”.
“Щоб це викоренити, не потрібно вигадувати велосипед. Якщо всі дані прозорі, публічні і доступні до аналізу, то корупційну складову можна зменшити. Близько року ми працюємо з Мінрегіоном, BRDO (Офісом ефективного регулювання – ред.), іншими реформаторськими офісами, Держагентством з питань електронного урядування, з проектом TAPAS над Єдиною електронною системою в будівництві, щоб наявні реєстри взаємодіяли між собою”, – сказала експерт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас