Долар може зрости до 30 гривень - валютний прогноз експертів на осінь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар може зрости до 30 гривень - валютний прогноз експертів на осінь

Валюта
24582
Фінансові аналітики кажуть, що спекулянти масово обміняли долари на гривні і купили цінні папери. Цим було зумовлено падіння курсу долара до психологічної позначки в 25 грн. Але вже восени очікується зворотній процес – погашення облігацій і обмін гривні на валюту, що призведе до зростання курсу долара і євро.
Третя декада жовтня і перша декада листопада поточного року ознаменується зростанням курсу долара. Після значного зміцнення гривні, восени 2019 року очікується зростання курсу долара.
«Час, коли варто очікувати цієї ситуації, – третя декада жовтня і перша декада листопада поточного року», – прогнозує міжнародний економічний експерт, голова ГО «Національний інтерес України» Ігор Гарбарук.
Нинішнє ж зміцнення української національної валюти, за його словами, має виключно спекулятивну основу: на Україну звернули увагу міжнародні валютні спекулянти, які, скориставшись ситуацією, масово скуповували облігації внутрішньої державної позики.
Ближче до кінця року очікується зворотній процес – погашення облігацій і обмін української валюти на долари, що і призведе до зростання курсу американської валюти. «Встановлення на рівні 17% Нацбанком облікової ставки забезпечить власникам ОВДП надприбуток», – вважає Ігор Гарбарук.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас