Toyota планує перевести всі моделі для європейських ринків на батарейки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota планує перевести всі моделі для європейських ринків на батарейки

Технології&Авто
1185
Керівництво компанії Toyota оголосило, що планує сфокусуватися на створенні повністю електричних автомобілів для європейських ринків. Зараз половина продажів компанії припадає на гібридні моделі.
Як розповів виданню Automotive News глава відділу продажів і маркетингу європейського відділення «Тойоти» Метью Харрісон, компанія вже досягла свого початкового плану електрифікації – рівно половина продажів тепер припадає на гібридні моделі. А це означає, додав він, що настав час для нового випробування – повного переходу на електричні силові установки.
Для того, щоб налагодити продаж гібридів у Європі, японському виробнику вже довелося попрацювати над локалізацією виробництва і зниженням витрат за рахунок масового випуску. Тепер завдання стоїть складніше – для електрокарів доведеться побудувати мережу швидких зарядних станцій, інакше європейським покупцям не буде сенсу відмовлятися від вже існуючих моделей.
На початку липня представники Toyota оголосили, що розпочинають тестування першого в своїй лінійці електрокара з сонячними батареями на даху. На відміну від «Пріуса» з опціональними панелями, новинка здатна додавати до пробігу близько 56 кілометрів, а не тільки заряджати допоміжні пристрої. Фотоелектричні панелі розташували не тільки на даху автомобіля, але і на капоті і кришці багажника. Для Європи зміщення вектора в бік електрифікації вже не новий тренд.
Наприклад, в середині липня британська марка MINI оголосила, що через десять років планує повністю відмовитися від будь-яких модифікацій автомобілів крім електричних. З огляду на те, що перший електрокар марки викликав інтерес, який в кілька разів перевершив навіть очікування самої компанії, європейські покупці готові до збільшення батарейних машин на ринку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас