Fitch знизило прогноз цін на нафту марки Brent — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило прогноз цін на нафту марки Brent

Енергетика
660
Агентство Fitch Solutions знизило прогноз ціни марки Brent на найближчі три роки.
Торговельні розбіжності в світовій торгівлі продовжують чинити тиск на ринкові настрої і фізичний попит на нафту.
Тепер експерти очікують, що Brent в середньому коштуватиме $67 за барель за підсумками поточного року, $65 за барель в наступному році і $61 за барель в 2021 році. Раніше прогнози перебували відповідно на рівні $70 за барель, $76 за барель і $80 за барель.
«Перегляд відображає погіршення економічних перспектив і більш різке, ніж очікувалося, зниження попиту на нафту», – йдеться в звіті Fitch Solutions.
Зростання видобутку сланцевої нафти в США, як очікується, істотно сповільниться, однак світові поставки нафти залишаться в профіциті, і котирування будуть знижуватися через ослаблення попиту, повідомило агентство Bloomberg.
«Ринок стає надзвичайно чутливим до “ведмежих” факторів і відносно несприйнятливий до “бичачих”, і така ситуація, ймовірно, збережеться на тлі напруженості в глобальній торгівлі, що триває», – наголошується в повідомленні Fitch Solutions.
Востаннє аналітики переглядали нафтові прогнози на початку липня. Тоді вони зберегли очікування для Brent на 2019-2020 роки, але погіршили оцінки на наступні два роки до $82 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас