Коломойський оскаржив заборону на продаж Промінвестбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коломойський оскаржив заборону на продаж Промінвестбанку

Фондовий ринок
635
Київський апеляційний суд 1 серпня відкрив апеляційне провадження за скаргою ТОВ “Телерадіокомпанія “Жиса”, пов’язаного з бізнесменом Ігорем Коломойським і його партнерами, на постанову Печерського райсуду Києва від 24 липня, якою було задоволено заяву російської державної корпорації ВЕБ, дочірньою структурою якої є Промінвестбанк (ПІБ, Київ), і заборонено Державній виконавчій службі (ДВС) здійснювати будь-які дії з продажу 99,77% акцій ПІБу.
Про це йдеться в ухвалі Київського апеляційного суду, текст якої оприлюднений на веб-сайті Єдиного реєстру судових рішень 5 серпня.
Як повідомлялося, ДВС заарештувала акції Промінвестбанку, після чого на 28 серпня 2019 року було призначено аукціон з їх продажу.
Інтерес до купівлі активів уже виявили кілька компаній – ТОВ “ФК “Женева” і “Европейське ощадне товариство” (обидва – Київ), пов’язані з інвестиційним бутиком Investohills екс-глави українського Альфа-банку Андрія Волкова, а також ТОВ “Кредитна установа “Інвестиційна” Олександра Зінов’єва.
В середині липня стало відомо, що державний виконавець виставив на продаж на біржі ПФТС 99,7726% акцій ПІБу. Стартова ціна пакета – 532,099 млн грн.
У вересні 2018 року Апеляційний суд Києва наклав арешт на акції українських “дочок” російських держбанків, включаючи Промінвестбанк, в зв’язку з заявою про забезпечення позову ряду пов’язаних з Коломойським компаній, що мали активи в Криму, про визнання і виконання рішення Міжнародного арбітражного суду в Гаазі щодо стягнення з РФ компенсації за нерухоме майно.
Російський ВЕБ володіє 99,7726% акцій Промінвестбанку.
Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2019 року за розміром загальних активів (47,198 млрд грн) Промінвестбанк займав 10-е місце серед 77 діючих банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас