НБУ не буде стримувати зміцнення гривні, - Пономаренко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ не буде стримувати зміцнення гривні, - Пономаренко

Валюта
3310
За словами директора департаменту відкритих ринків НБУ Сергія Пономаренка, у регулятора “немає тактики, щоб захищати якусь цифру”, адже в Україні плаваючий курс гривні, а не фіксований.
Про це повідомив директор департаменту відкритих ринків НБУ Сергій Пономаренко.
“В Україні – плаваючий, а не фіксований курс гривні. У нас немає такої тактики, щоб захищати якусь цифру, припустімо, не дати гривні зміцнитися більше ніж 25 грн за $1 або не дати гривні ослабнути більше ніж 30 грн за $1. У цьому і є суть плаваючого курсу, він змінюється під впливом попиту та пропозиції”, – пояснив Пономаренко.

Найкращі картки для зберігання грошей

Також він зазначив, що курс гривні зміцнюється під впливом ринкових факторів.
Перш за все, це зростання інтересу нерезидентів до гривневих ОВДП (облігації внутрішньої держпозики, – ред.), сприятлива ситуація на зовнішніх ринках для українського експорту, а також відносно низькі темпи імпорту та репатріації дивідендів.

Найкращі картки для валютообміну

Сприятлива ситуація на валютному ринку протягом більшої частини цього року, говорить Пономаренко, дає також НБУ можливість поповнювати міжнародні резерви.
“Формування такої “подушки безпеки” буде важливим фактором згладжування значних курсових коливань в майбутні періоди, а також успішного проходження періоду пікових виплат за зовнішнім боргом України протягом 2019-2021 рр.”, – додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас