Французький стартап перетворює старі авто на електрокари — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французький стартап перетворює старі авто на електрокари

Технології&Авто
3559
Стартап Transition-One розробив технологію модернізації, яка додає електричний двигун, акумулятори та підключену приладову панель до старих моделей автомобілів.
Про це пише Bloomberg.
Модернізація коштує близько 5000 євро і поширюється на машини Fiat Chrysler, Volkswagen, Renault і PSA Group.
“Я продаю це людям, які не можуть дозволити собі новий електромобіль вартістю 20 000 євро. Ми перетворюємо найпопулярніші моделі в Європі на електромобілі”, — сказав засновник стартапу Аймерік Лібо в інтерв’ю.
Лібо очікує схвалення з боку французького і європейського регулюючих органів до кінця року і почне попередні замовлення у вересні для перевірки попиту.
Автовиробники поспішають випускати електромобілі, щоб дотримуватися більш суворих норм викидів в Європі. Все більше число міст починає забороняти старі дизельні автомобілі, після того, як скандал з викидами Volkswagen в 2015 році викликав масштабні перевірки. Протягом наступного десятиліття ще багато європейських міст будуть повністю позбавлені доступу до автомобілів, що працюють на викопному паливі.
У прототипі Twingo три батарейних блока встановлені спереду і два в тому, що раніше було бензобаком. Весь пакет, куплений у продавця запчастин Tesla Inc., важить 120 кг. Для порівняння, електричний Zoe від Renault має акумуляторну батарею вагою 290 кілограмів для дальності пробігу 210 км. Ціни починаються від 23 000 євро без урахування оренди батареї.
Переробка займає менше доби, залишаючи оригінальну ручку перемикання передач і коробку передач і встановлюючи заглушку позаду люка, яку водії зазвичай відкривають, щоб заповнити бак.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас