Бізнес закликає Нацбанк врегулювати механізм заокруглення в чеках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес закликає Нацбанк врегулювати механізм заокруглення в чеках

Фондовий ринок
1388
Європейська Бізнес Асоціація закликає НБУ внести зміни до Постанови №25 від 15 березня 2018 року, якою регулюється механізм заокруглення в чеках, дозволивши підприємствам використовувати механізм знижок та надбавок.
Про це повідомляє прес-служба ЄБА.
“Виникають додаткові питання щодо звітності та оподаткування, про які бізнес говорить більше року. Наприклад, згідно з Постановою №25, сума в чеку має подаватись вже з врахуванням заокруглення. Ця ж сума має бути зазначена і в фіскальному звітному чеку, що передається як звітування до ДФС. Але при цьому базою оподаткування ПДВ є сума до заокруглення”, – ідеться в повідомленні.
Як відбувається заокруглення в чеках за законом:
  • від 1 до 4 – в бік зменшення,
  • від 5 до 9 – в бік збільшення.
У бізнесу виникають наступні труднощі:
  • Реалізація підакцизних товарів за цінами вище чи нижче мінімальної для алкогольних напоїв, тютюнових виробів. Адже якщо бізнес реалізує продукцію за ціною, нижчою за мінімальну навіть на 1-2 копійки, передбачено штраф у розмірі 100% від вартості партії, але не менше 10 000 гривень.
Що пропонує бізнес:
  • дозволити підприємствам використовувати механізм знижок та надбавок.
  • внести відповідні зміни до Постанови №25, яка наразі забороняє використовувати цей механізм.
Як зазначається, новообраним законодавцям варто внести уточнення в Закон про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального щодо того, що заокруглення не є порушенням норми щодо реалізації підакцизних товарів відповідно до встановлених МРЦ.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 жовтня 2019 року юридичні особи припиняють прийом монет номіналом 1, 2, 5 копійок за всіма видами готівкових операцій.
  • Громадяни зможуть протягом трьох років без обмежень обміняти ці монети кількома способами.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас