Прибуток Samsung обвалився в 2,5 разу через слабкі продажі смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибуток Samsung обвалився в 2,5 разу через слабкі продажі смартфонів

Фондовий ринок
590
Фінансовий звіт південнокорейської компанії Samsung за другий квартал приніс невтішну інформацію для акціонерів компанії.
Операційний прибуток Samsung впав на 56% в річному вираженні до $5,56 млрд. Крім того, в мобільному бізнесі прибуток знизився на 42% через слабкі продажі флагманських моделей, незважаючи на збільшення загального обсягу поставок смартфонів. Виручка зросла на 8% завдяки стабільним продажам смартфонів Galaxy А.
Занепад на ринку напівпровідників – це ще одна проблема, з якою довелося зіткнутися Samsung. Слабкий попит і падіння цін на ринку модулів пам’яті призвели до доходів всього лише у розмірі $13,6 млрд порівняно з $18,59 млрд за аналогічний період роком раніше.
Samsung прогнозує поліпшення показників свого напівпровідникового бізнесу. Зростання почнеться в другій половині 2019 року зі зростанням попиту на модулі NAND і DRAM.
З іншого боку, підрозділ Samsung Display приніс прибуток в розмірі $6,64 млрд у порівнянні з $4,79 млрду другому кварталі 2018 року. Основна причина цього – високий попит на OLED-панелі в мобільній індустрії.
За матеріалами:
iXBT.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас