Названо несподіваний штраф, який може отримати водій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо несподіваний штраф, який може отримати водій

Особисті фінанси
70405
Взимку це вже звичайна практика: вімкнути двигун, потім опалення і залишити машину, поки вона не нагріється належним чином. Влітку все частіше вдаються до того ж методу з кондиціонером.
В Європі є закон, який забороняє автомобілям стояти із заведеним двигуном.
Температуру понад 35 градусів взагалі витримати, перебуваючи в салоні, неможливо. Принаймні, перші кілька хвилин, поки з кондиціонера не почне дути прохолодне повітря. Щоб відразу сісти в охолоджений автомобіль, багато водіїв заводять двигун перед тим, як сісти всередину, вмикають кондиціонер і чекають. Однак це не тільки невиправдана шкода навколишньому середовищу, а й порушення нормативних вимог.

Найкращі карти для водіїв

Пункт 30 Закону про дорожній рух говорить: «При використанні транспортних засобів забороняється виробляти зайвий шум і вихлопні гази, яких можна уникнути, і, зокрема, забороняється надмірно експлуатувати двигуни і занадто голосно ляскати дверима транспортного засобу».
Тобто будь-хто, хто запускає двигун стаціонарного транспортного засобу тільки для того, щоб нагріти або охолодити автомобіль, теоретично порушує закон.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас