Печерський суд Києва наказав призупинити примусовий продаж ПІБу - ВЕБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Печерський суд Києва наказав призупинити примусовий продаж ПІБу - ВЕБ

Фондовий ринок
345
Печерський районний суд Києва наказав призупинити примусовий продаж акцій ПАТ “Промінвестбанк” (ПІБ), повідомив російський ВЕБ, дочірньою структурою якого є ПІБ.
Раніше Державна виконавча служба України заарештувала акції Промінвестбанку, після чого на 28 серпня 2019 року був призначений аукціон з їх продажу.
Інтерес до купівлі активів вже висловили кілька компаній – це ТОВ “ФК “Женева” і “Європейське ощадне товариство” (обидва – Київ), пов’язані з інвестиційним бутиком Investohills екс-глави українського Альфа-банку Андрія Волкова, а також ТОВ “Кредитна установа “Інвестиційна” киянина Олександра Зінов’єва.
В середині липня стало відомо, що державний виконавець виставив на продаж на біржі ПФТС 99,7726% акцій ПІБу. Стартова ціна пакета – 532,099 млн грн (близько $20,9 млн за поточним курсом – ІФ). Російський ВЕБ володіє 99,7726% акцій Промінвестбанку. Ставши власником Промінвестбанку в 2008 році, він оцінює свої інвестиції в його розвиток в $2,7 млрд.
У вересні 2018 року Апеляційний суд Києва наклав арешт на акції українських “дочок” російських держбанків, включаючи Промінвестбанк, в зв’язку з заявою про забезпечення позову кількох пов’язаних з бізнесменом Ігорем Коломойським компаній, що мали активи в Криму, про визнання і виконання рішення Міжнародного арбітражного суду в Гаазі щодо стягнення з РФ компенсації за нерухоме майно.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас