Як оплатити парковку в Києві з мобільного — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як оплатити парковку в Києві з мобільного

Особисті фінанси
2058
В Києві існує кілька способів оплати за паркування за допомогою мобільного телефону.
Про це повідомляється на сайті комунального підприємства «Київтранспарксервіс».
Паркування з послугою ТелеПарк:
  • Послуга надається абонентам передплачуваного мобільного зв’язку операторів Vodafone та Kyivstar, які мають можливість використовувати для оплати паркування свої електронні рахунки у вищезгаданих операторів.
  • Для початку користування послугою необхідно провести одноразову реєстрацію мобільного номера телефону та реєстраційного номера автомобіля шляхом надіслання на єдиний короткий номер 849 з будь-якого мобільного телефону повідомлення із реєстраційним номером автомобіля.
  • Оплата паркування проводиться шляхом безкоштовної відправки на короткий номер 849 коду з числовим номером паркувального майданчику (наприклад, *849*9999#), що дозволяє сплатити за 1 годину паркування відповідно до тарифної зони паркувального майданчика.
  • Для продовження паркування ще на одну годину достатньо повторити відправку коду.
SMS-паркування на номери 516 та 9393 (UNIP)
  • Спочатку водій має зареєструватися у власному кабінеті на unip.com.ua, та на його віртуальному рахунку має бути достатньо коштів для початку паркування.
  • Відправити на номер 9393* або 516** повідомлення у вигляді: номер паркувального майданчику або номер зони «пропуск» номер автомобіля. (Приклад: АХХХХ/AX ААХХХХАА). У відповідь водій отримує повідомлення щодо підтвердження початку паркування.
  • Для закінчення паркування водій повинен відправити повідомлення на номер 9393* або 516** з літерою «С» незалежно від регістра алфавіту «пропуск» номер автомобілю. (Приклад: С ААХХХХАА). Водій отримає повідомлення з інформацією про закінчення паркування та залишок коштів на віртуальному рахунку.
Штрафи за неправильну парковку:
  • Зупинка і стоянка в зоні знаку, що забороняє зупинку і стоянку – 255-510 грн.
  • Порушення правил паркування (також несплата вартості послуг користування майданчиком для платного паркування за кожну добу використання) – штраф в розмірі 20-кратної вартості 1 години парковки (в Києві – від 100 до 200 грн.)
  • Парковка на місцях для інвалідів особами, які не мають пільг, або на місцях, не призначених для паркування відповідних транспортних засобів – штраф у розмірі 30-кратної вартості 1 години паркування (в Києві – від 150 до 300 грн.)
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас