Зниження тарифу "Укренерго" знизить вартість електрики для всіх споживачів, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зниження тарифу "Укренерго" знизить вартість електрики для всіх споживачів, - експерт

Енергетика
1371
Зниження тарифу на послуги “Укренерго” дозволить зменшити вартість електроенергії для всіх промислових споживачів, а не окремих підприємств.
Про це заявив позаштатний радник міністра енергетики та вугільної промисловості Сергій Чех.
“Зниження тарифу “Укренерго” – це зниження тарифів для всіх споживачів – юридичних осіб. Знизити тарифи для конкретних підприємств регулятор, місто і влада не можуть. Інше питання – створювати умови для того, щоб на конкурентних сегментах ринку такі підприємства могли знайти дешевшого виробника, постачальника – так. Ось, наприклад, ці 10% “Енергоатому”, які на ринку продаються, і “Центренерго” з фіксованими цінами, нижче яких не можна продавати, – ці обсяги можуть бути змінені”, – заявив Чех.
На думку експерта, знизити тариф “Укренерго” можна шляхом перегляду прогнозного енергобалансу.
“Готовність сонячних станцій по датах введення цьогоріч – це все визначає обсяг електроенергії, що продається за спеціальними фіксованими цінами. І він, швидше за все, буде значно нижчим. Тобто тут існує певний резерв. Потрібно робити розрахунки, не прогнозування, а саме будувати модель, робити розрахунки і знижувати тариф “Укренерго”. Але, підкреслюю, це буде для всіх споживачів”, – розповів Чех.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас