Бум на електрокари створює дефіцит матеріалів для акумуляторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бум на електрокари створює дефіцит матеріалів для акумуляторів

Технології&Авто
1506
Через нарощення виробництва електромобілів в найближчі кілька років може виникнути дефіцит матеріалів, які використовуються для випуску акумуляторів.
Про це повідомляє CNBC із посиланням на дані консалтингової та дослідницької фірми Wood Mackenzie.
Під найбільшими ризиком – літій, кобальт та нікель. Аналітики прогнозують збільшення попиту на електрокари протягом наступних кількох десятиліть, але вказують на обмеження для виробництва металів.
Наразі, за даними аналітиків, поставок літію, кобальту та нікелю достатньо. Однак короткотермінові ціни на метали на ринку впали. І це стане стримуючим фактором для виробників від збільшення пропозиції для задоволення майбутнього попиту.
Директор з досліджень Wood Mackenzie Гевін Монтгомері наголосив, що в найближчі роки на тлі збільшення кількості випуску електромобілів попит на метали ростиме настільки швидко, що постачальники можуть за ним не встигнути.
Аналітики вважають, що попит продовжить зростати і до 2025 року складе 7% від загального продажу легкових авто. До 2040 року ця цифра досягне 38%.
Незважаючи на прогнози скорочення поставок нікелю, літію та кобальту, очікується, що глобальних поставок графіту та марганцю, двох інших металів, необхідних для акумуляторів електрокарів, буде достатньо.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас