РФ, Казахстан і Білорусь зупинили дію мит на продукцію компанії Пінчука — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ, Казахстан і Білорусь зупинили дію мит на продукцію компанії Пінчука

Фондовий ринок
611
Євразійська економічна комісія тимчасово призупинила дію антидемпінгових мит в розмірі 34,22% на українські сталеві суцільнокатані колеса.
Про це повідомляється на сайті комісії.
У доповіді ЄЕК йдеться, що збитки державам-членам ЄАЕС від антидемпінгових заходів проти українських коліс більші, ніж імовірна загроза від їх імпорту. Рішення комісії набуде чинності через 30 днів після опублікування і буде діяти до 1 червня 2020 року.
Дію антидемпінгових мит призупинили через початок повторного розслідування, ініційованого Департаментом захисту внутрішнього ринку ЄЕК з 13 червня.
Розслідування почали через скарги ВАТ БелАЗ і Казахстанської залізниці – вони поскаржилися на дефіцит залізничних коліс на ринку.
За оцінками комісії, в 2019 році трьом країнам знадобиться 1,7 млн ​​шт. суцільнокатаних коліс, в тому числі 1,5 млн шт. потрібні РФ РФ, 70 тис. шт. – Білорусі та 136 тис. шт. – Казахстану.
Основним постачальником коліс в країни ЄЕК є компанія “Інтерпайп”. За даними ЄЕК, на неї припадає понад 90% імпорту залізничних коліс в країни ЄАЕС.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас