АМКУ відкрив ще одну справу проти облгазів Фірташа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ відкрив ще одну справу проти облгазів Фірташа

Фондовий ринок
239
Антимонопольний комітет почав розгляд справи про порушення 18 облгазами закону про економічну конкуренцію в зв’язку з призначенням Девіда Ентоні Ховарда Брауна головою наглядової ради без отримання дозволу з боку комітету.
Про це повідомляє прес-служба АМКУ.
Повідомляється, що це кадрове рішення дає підстави вважати, що зазначені товариства можуть бути єдиним суб’єктом господарювання.
“Зазначені концентрації можуть мати негативні наслідки у вигляді монополізації товарного ринку, зловживання монопольним (домінуючим) становищем, обмеження конкуренції шляхом істотного обмеження конкуренції на всьому ринку чи в значній його частині. Зазначені концентрації без дозволу відбулися на ринку розподілу природного газу місцевими (локальними) газорозподільними системами”, – відзначили в комітеті.
Йдеться про “Сумигаз”, “Запоріжгаз”, “Чернігівгаз”, “Дніпропетровськгаз”, “Львівгаз”, “Хмельницькгаз”, “Криворіжгаз”, “Тисменицягаз”, “Миколаївгаз”, “Київоблгаз”, “Івано-Франківськгаз”, “Рівнегаз”, “Дніпрогаз”, “Закарпатгаз”, “Чернівцігаз”, “Харківміськгаз”, “Житомиргаз”, “Харківгаз”, що входять до групи РГК Дмитра Фірташа.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас