Запланованих в Офісі президента грошей на ремонт доріг вистачить тільки на третину робіт - Омелян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запланованих в Офісі президента грошей на ремонт доріг вистачить тільки на третину робіт - Омелян

Казна та Політика
3575
Міністр інфраструктури Володимир Омелян стверджує, що запланованих в Офісі президента 150 млрд грн для ремонту 24 тис. км основних автомагістралей державного значення вистачить лише на третину робіт.
“Беремо калькулятор, ділимо цю цифру на кілометраж. Виходить 6 250 000 грн за капітальний ремонт 1 км доріг першої та другої категорій. А тепер запитаємо у українських автодорожніх компаній, навіть не набагато дорожчих із ЄС: Ви готові робити капремонт в три рази дешевше, собі в збиток? Ми вам дамо указ, роздасте його копії своїм співробітникам: зарплата буде раз на три місяці, матеріали видавати державі безкоштовно”, – написав у Facebook Омелян.
Міністр підкреслив, що “це нереально зробити за три роки”. Також у нього виникло питання, звідки брати гроші на інші 145 тис. км доріг.
“Просто виконуйте державну стратегію з розвитку автодоріг України 2018-2022, наповнюйте Дорожній фонд 100% акцизів з пального (до речі, вже вивели з тіні 30% ринку пального? А це більше від фінансового ресурсу на дороги), будуйте якісно і прозоро! І не забудьте про 50 млрд грн на п’ять наступних років для територіальних доріг”, – зазначив Омелян.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас