Vodafone отримав схвалення на купівлю за $22 млрд інтернет-бізнесу в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Vodafone отримав схвалення на купівлю за $22 млрд інтернет-бізнесу в ЄС

Фондовий ринок
573
Брюссель дав Vodafone свою згоду на купівлю за $22 млрд бізнесу компанії Liberty Global в Німеччині і Центральній Європі. Це дозволить британському оператору стати найбільшим у Європі провайдером мобільного та широкосмугового зв’язку, а також постачальником ТВ-послуг, повідомляє Reuters.
Як зазначається, ця угода стала істотним кроком для Vodafone в прагненні стати не просто мобільним оператором, а й постачальником надшвидкісного широкосмугового інтернету і платного телебачення. Стратегія, розроблена колишнім генеральним директором Вітторіо Колао, покликана збільшити витрати клієнтів і підвищити лояльність користувачів.
Vodafone кинув виклик lifecell – готує тариф з найнижчою абонплатою
Акції британського Vodafone, найбільшого в світі оператора мобільного зв’язку, зросли на 1% після того, як Європейська комісія дала зелене світло двом компаніям для об’єднання мереж на чотирьох європейських ринках – в Німеччині, Угорщині, Чехії та Румунії.
Для того, щоб Єврокомісія схвалила операцію, Vodafone довелося надати своєму конкуренту Telefonica Deutschland доступ до власної високошвидкісної широкосмугової мережі.
Об’єднана компанія матиме дуже сильні позиції в сфері кабельного ТБ і широкосмугового інтернету, зокрема, в багатоквартирних житлових будинках, зазначає Reuters. За прогнозами агентства, у відповідь на це конкуренти закличуть регуляторів втрутитися і забезпечити їм рівний доступ до домогосподарств.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас