Виведення валюти з Payoneer на картку українського банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПРОМО

Виведення валюти з Payoneer на картку українського банку

Особисті фінанси
6539
Виведення валюти з Payoneer на картку українського банку

Як фрилансеру швидко і вигідно отримати валюту з-за кордону

Схема виведення валютних виплат від замовників з-за кордону може стати справжнім головним болем для фрилансера. Але її можна уникнути, якщо скористатися таким платіжним сервісом, як Payoneer. В наші дні деякі українські банки вже встигли домовитися про персональну взаємодію. Серед таких і три популярні учасники банківського ринку нашої країни: ПриватБанк, monobank і Альфа-Банк Україна. Співпраця банку і платіжної платформи часом (як у випадку з Альфа-Банком Україна) навіть дозволяє фрилансерам-клієнтам отримувати валюту день у день, без банківської комісії за зняття готівки.
Вигідно, чи не так? Ми теж так вважаємо. Тому в цій статті вирішили розповісти, як працює Payoneer, а також порівняти умови вищезазначених банків. Все для того, щоб вам було легше підібрати оптимальний варіант.

Що то за «звір» цей Payoneer?

Для початку давайте познайомимося з Payoneer – міжнародною платіжною компанією, заснованою 2005 року.
Платіжний сервіс Payoneer дозволяє швидко отримувати перекази від іноземних замовників/партнерів у всьому світі.
Послугами компанії користуються такі великі міжнародні біржі фрилансу, як Upwork, Freelancer, TopTal.

Як користуватися Payoneer?

Для початку необхідно зареєструвати акаунт в платіжному сервісі. На нього ваш замовник/партнер зможе відправляти гонорари. Потім існує кілька варіантів.
Перший – можна замовити банківську картку від Payoneer, яка працює як звичайна пластикова картка від Masterсard. Її основні плюси і мінуси:
+ Є можливість знімати готівку в банкоматах.
+ Оплачувати покупки в магазині або інтернеті.
- Річна плата за обслуговування картки – 29,95$.
- При використанні картки, а також за зняття з неї готівки ви змушені будете платити відчутні комісії.
Але можна застосувати і альтернативний підхід – виводити гроші з акаунта платіжного сервісу Payoneer на поточний або картковий рахунок в українському банку.

Що якщо виводити через банк?

Вивести кошти з Payoneer можна сьогодні на рахунок будь-якого українського банку. Інше питання, наскільки це легко зробити і які умови тієї чи іншої фінустанови.
На жаль, часто фрилансер стикається з тим, що грошей необхідно чекати довго. До того ж ще й вимагають сплачувати чималі комісії, які «з’їдають» частину суми.
Оптимальні умови пропонують лише в кількох банках. На початку матеріалу ми вже згадували ці банки: ПриватБанк, Альфа-Банк Україна, monobank. Але і в умовах цих банків є свої особливості. Давайте спробуємо розібратися.
Вартість послуги. Важливо знати, що за виведення грошей з акаунта на рахунок в будь-який локальний банк платіжна платформа Payoneer завжди бере 2% комісії. З цим нічого не поробиш. Але деякі банки і зі свого боку намагаються «повісити» на фрилансера свої додаткові комісії. Наприклад, з вас можуть захотіти взяти гроші за переведення в готівку, зарахування вхідних коштів тощо. Завдяки цьому розмір витрат може збільшиться ще на 1,5-2%. І як підсумок, разом з комісією від Payoneer розмір витрат може перевищити 4% і більше від суми.
Наприклад, якщо розглядати ПриватБанк, клієнтам фінустанови необхідно буде заплатити комісію 0,25% при зарахуванні на картку для виплат.
В Альфа-Банку Україна комісій за свої послуги не беруть. Якщо ви побажаєте вивести кошти на картку Альфа-Банку Україна, необхідно буде заплатити тільки комісію Payoneer в 2%. Така сама позиція в цьому питанні і у monobank.
Комісії при використанні зароблених коштів – ще один важливий критерій. Звертайте увагу на тарифи банку, якщо часто переводите у готівку свої гонорари. З трьох перерахованих вище банків у monobank з вас візьмуть 0,9% в Україні і 2% за кордоном.
У Привата комісія 0% (якщо це картка для виплат) і 1% (якщо це картка «Універсальна»). А ось Альфа-Банк Україна приємно дивує, оскільки дозволяє щомісяця знімати готівкові кошти без комісії. Щоправда, в межах ліміту за пакетом, що ви обрали. Ліміт може досягати до 90 тис. гривень на місяць.
Строки зарахування – важливо! Низька швидкість зарахування грошей – один з головних мінусів багатьох банків України. Ви можете чекати на зарахування коштів до 3 днів. Але якщо банк – партнер Payoneer, ситуація може змінюватися в кращий бік. Наприклад, Альфа-Банк Україна зараховує кошти на рахунок своїм клієнтам-фрилансерам день у день.
У monobank також обіцяють своїм клієнтам зарахування коштів день у день. Щоправда, якщо переказ грошей було здійснено в робочий день і до 16.00. У разі, коли вам переказують гроші після 16.00, або у вихідний день – чекайте їх лише в найближчий робочий день.
ПриватБанк також обіцяє не відставати в цьому напрямі. Банк нещодавно оголосив, що має намір проводити зарахування платежів цілодобово. І навіть у вихідні дні.
Валютний контроль і бюрократія. Валютний контроль – це та клопітка частина процесу, з якою доводиться стикатися фрилансеру. Часто, якщо ви не надали документи про походження коштів. Зазначимо, що в цьому питанні на зустріч фрилансерам йде Альфа-Банк. Фінустанова гарантує уніфікований валютний контроль, забезпечує фрилансера шаблонами всіх документів. Фрилансеру залишається тільки їх заповнити. Жодної паперової тяганини. До речі, документи в банку приймають навіть у відсканованому вигляді по системі клієнт-банк.
У кого вигідніше? Висновок
Як бачите, виходячи з порівняння вище, найоптимальніші умови фрилансерам пропонує Альфа-Банк Україна. З цим банком можна швидко і вигідно отримати валюту з-за кордону. Для цього необхідно зробити лише кілька кроків:
1. Відкрити поточний валютний рахунок або платіжну картку в Альфа-Банку Україна.
2. Прописати реквізити рахунку/картки в акаунті платіжного сервісу Payoneer;
3. Переказати гроші на рахунок або на картку від Альфа-Банку Україна.
4. Перевірити баланс. Кошти зараховують в той самий день.
Зручно, що система працює як для фізосіб-фрилансерів, так і для ФОПів.
За матеріалами:
Альфа-Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас