Як порахувати розмір допомоги у зв’язку із вагітністю та пологами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як порахувати розмір допомоги у зв’язку із вагітністю та пологами

Особисті фінанси
6215
З початку року середньоденний розмір допомоги по вагітності та пологах підвищився на 24,7% порівняно з аналогічним періодом минулого року.
Про це повідомляє прес-служба Фонду соціального страхування України.
Зазначена допомога надається Фондом соціального страхування України працевлаштованим жінкам у розмірі 100% середнього доходу за весь період перебування у відпустці по вагітності та пологах.
Загалом упродовж січня–червня цього року Фонд профінансував 1,76 млрд гривень допомог по вагітності та пологах.
Як порахувати розмір допомоги у зв’язку із вагітністю та пологами:
  • Для обчислення розміру допомоги необхідно помножити розмір середньоденної заробітної плати на кількість днів фактичного перебування у відпустці.
  • Тривалість страхового стажу при цьому не враховується.
  • Особам, які протягом 12 місяців перед настанням страхового випадку мають стаж менше 6 місяців, розмір допомоги розраховується, виходячи з нарахованої заробітної плати, з якої сплачуються страхові внески, але не більше за розмір допомоги, обчисленої із двократного розміру мінімальної заробітної плати.
Скільки триває відпустка:
  • Зазвичай тривалість такої відпустки складає 126 календарних днів: 70 днів до передбачуваного дня пологів і 56 днів після пологів.
  • Додатково до основного може видаватись листок непрацездатності тривалістю 14 календарних днів, який також підлягає оплаті коштом Фонду.
  • Жінкам, віднесеним до 1–3 категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, листок непрацездатності видається з 27 тижнів вагітності терміном 180 календарних днів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас