Закарпатська ДФС вилучила китайський товар на суму 1,5 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закарпатська ДФС вилучила китайський товар на суму 1,5 млн грн

Кримінал
591
16 липня 2019 року на посту Закарпатської митниці транспортний засіб з вантажем вартістю 10 580 євро намагався провезти товари на 1,5 млн гривень.
Про це повідомила прес-служба Державної фіскальної служби України.
Товар, заявлений як «косарки тракторні», прямував від італійського підприємства до Одеси. Під час проведення митного огляду працівники митниці виявили незаявлені в товаросупровідних документах 948 кг одягу з Китаю (жіночі сукні – 739, чоловічі светри – 209 кг), а також 10 коробок із запчастинами, вагою 413 кг. Загальна вага виявленого товару 1 тонна 361 кг та орієнтовна вартість 1,5 млн грн.
Водій пояснив, що на суміжній стороні невідомі йому громадяни України, «піджаки», звернулися до нього з проханням перемістити вантаж через митний кордон, оскільки вони за останній день не спромоглися перемістити його на територію України. Відтак водій, вирішивши «підзаробити», помістив вантаж у транспортний засіб, яким керував, та здійснив спробу перемістити його через митний кордон.
Фахівці Закарпатської митниці ДФС зазначають, що для переміщення виявленого товару необхідно було залучити близько 50 громадян та від 8 до 10 транспортних засобів.
Водія зобов’язали надати письмове пояснення, а виявлений товар пройшов ідентифікацію. Вживаються заходи щодо запровадження протоколу про порушення митних правил за ст.472 Митного кодексу України.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас