Україна продала за кордон агропродукції на $10 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна продала за кордон агропродукції на $10 мільярдів

Аграрний ринок
368
Експорт продукції українського агропромислового комплексу в січні-червні поточного року збільшився на 19% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і склав 10,2 мільярда доларів.
Про це повідомила прес-служба асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” (УКАБ).
“За результатами першого півріччя 2019 року експорт продукції АПК з України склав 10,2 мільярда доларів, що на 19% більше, ніж за аналогічний період минулого року”, – сказано в повідомленні.
Водночас, відзначили в прес-службі, імпорт агропропродукціі в Україну в січні-червні збільшився на 9% в порівнянні з січнем-червнем минулого року і склав 2,7 мільярда доларів.
“В цілому зовнішньоторговельний баланс агропродовольчої продукції України склав 7,5 мільярда доларів, що свідчить про значне переважання експорту агропродовольчої продукції над імпортом”, – відзначили експерти.
За даними асоціації, в січні-червні поточного року частка продукції АПК в структурі загального експорту товарів з України склала 41,5% проти 36,7% в січні-червні 2018 року. При цьому частка агропродукції в загальній структурі українського імпорту склала 9,6%, що відповідає рівню аналогічного періоду минулого року.
За даними асоціації, в звітному періоді Україна істотно наростила імпорт готової продукції – на 8%, або 83,7 мільйона доларів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас