США вводять антидемпінгові мита на продукцію компанії Пінчука — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США вводять антидемпінгові мита на продукцію компанії Пінчука

Фондовий ринок
480
Міністерство торгівлі США скасувало підписану в липні 2014 року і пролонговану згодом з групою Інтерпайп бізнесмена Віктора Пінчука угоду про припинення антидемпінгового розслідування щодо труб в обмін на цінові зобов’язання щодо рівня поставок даної продукції на територію країни.
Відповідно до публікації в Федеральному реєстрі США від 16 липня 2019 року, дія угоди припиняється. Департамент торгівлі цієї країни також видає наказ про введення мит на деякі види трубної продукції Інтерпайпу з 10 липня і скасовує адміністративний перегляд угоди.
При цьому наголошується, що 7 грудня 2018 року Інтерпайп запросив продовження прийнятої в 2014 році угоди ще на п’ять років, до 10 липня 2024 року. 18 грудня 2018 року Департамент торгівлі США запросив зацікавлені сторони прокоментувати запит Інтерпайпу.
«19 лютого 2019 року американські компанії-заявники Maverick Tube, корпорація United States Steel Corporation, Vallourec Star, LP, TMK IPSCO і Welded Tube USA Inc, представили коментарі, в яких містилося заперечення проти запиту Interpipe і просили Департамент торгівлі США дозволити розірвання угоди відповідно до графіка і приступити до видання наказу (про антидемпінгові мита, – ред.) .10 липня 2019 року Interpipe представила додаткові коментарі на підтримку свого запиту того ж дня», – констатується в оголошенні.
Крім того, повідомляється, що 4 червня 2019 року було введено процедуру п’ятирічного повторного перегляду угоди припиненого розслідування і прийнято рішення про припинення дії угоди. 10 липня 2019 року Мінторг США повідомив Інтерпайп про своє рішення не продовжувати угоду відповідно до прохання самої компанії Інтерпайп, яка розраховувала на припинення дії угоди після п’яти років її дії.
У відповідь на запит Інтерпайпу Мінторг США припинив дію угоди, відновивши припинене розслідування. При цьому наголошується, що в результаті розслідування було відзначено, що американським трубним компаніям завдається шкода через поставки імпортних труб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас