Верховний суд спростив суперечки в судах, переглянувши процедуру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховний суд спростив суперечки в судах, переглянувши процедуру

Казна та Політика
553
Людям і підприємствам спростили суперечки з банками та іншими структурами. Не потрібно проходити два етапи суперечки: спочатку визнавати нікчемним договір, а потім оскаржувати його вимоги. Можна відразу оскаржувати вимоги угоди, йдеться в правовому висновку Великої палати Верховного суду у справі №916/3156/17.
«За наявності суперечки щодо правових наслідків недійсної угоди, одна зі сторін якої або інша зацікавлена особа вважає її нікчемною, суд перевіряє відповідні доводи та в мотивувальній частині судового рішення, застосувавши відповідні положення норм матеріального права, підтверджує або спростовує обставину нікчемності правочину», – йдеться в документі.
Суперечка в цій справі відбувалася між Імексбанком, що ліквідується (його представляв Фонд гарантування вкладів фізосіб), і ТОВ “Авенсіс” у частині повернення коштів за кредитною лінією, відкритою банком в грудні 2014 року з максимальним лімітом на рівні 296,6 млн грн під 18,1% річних.
Втім, за подібною схемою проходила не лише ця суперечка, а й багато інших. На першому етапі одна зі сторін визнає нікчемною угоду, на другому – розглядає аргументи щодо суперечки і оскаржує зміст договору.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас