Фонд гарантування достроково погасив борг перед Мінфіном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування достроково погасив борг перед Мінфіном

Фондовий ринок
399
ФГВФО достроково погасив черговий вексель на суму 2,6 мільярда гривень і повністю розрахувався за першим кредитним договором з Міністерством фінансів на загальну суму 10,12 мільярда гривень.
Про це повідомляє прес-служба Фонду.
Таким чином, на сьогодні Фонд погасив понад 40 млрд грн своїх кредитних зобов’язань: 20,15 млрд грн – погашення кредитів НБУ, 10,12 млрд грн – погашення кредитів Міністерства фінансів, близько 11 млрд грн – сплачені відсотки, із них 5,53 млрд грн направлено до бюджету як відсотки за векселями Фонду.
«За рахунок чотирьох дострокових погашень Фонд скоротив витрати на сплату відсотків за векселями на 12,34 млрд грн. Проте сума загальних майбутніх витрат за борговими зобов’язаннями Фонду є занадто великою, у першу чергу, за рахунок відсоткових витрат, які значно перевищують суму самого кредиту. Саме тому як першочергове стратегічне завдання Фонд для себе визначив питання реструктуризації заборгованості за відсотками по кредитам Міністерства фінансів. Фонд планує за сприяння Світового банку та ЄБРР залучити до реалізації цього завдання експертів найвищої кваліфікації», – зазначила директор фінансового департаменту Фонду Олена Нужненко.

Довідка Finance.ua:

  • Протягом 2014-2016 років, у період максимального фінансового навантаження Фонд змушений був неодноразово звертатися за фінансовою підтримкою до Національного банку та Міністерства фінансів України. У результаті було підписано 8 кредитних договорів на загальну суму 79,71 млрд грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас