Кабмін виділив кошти на програму з протезування інвалідів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін виділив кошти на програму з протезування інвалідів

Казна та Політика
213
Кабмін направив 1 мільярд 200 мільйонів гривень на забезпечення протезуванням воїнів і людей з інвалідністю.
Про це прем’єр-міністр України Володимир Гройсман розповів журналістам в Українському НДІ протезування, протезобудування та відновлення працездатності (Харків).
“Систему забезпечення людей протезуванням змінено. Раніше було замовлення на підприємство, але люди не завжди отримували якісні вироби. Зараз система така: за кожною людиною, у якої є проблема, йдуть кошти. Є каталоги найкращих виробів, людина обирає за своїми параметрами, а держава платить. На ці цілі – протезування воїнів і людей з інвалідністю – в цьому році ми виділили 1 млрд 200 млн. грн.”, – зазначив Гройсман.
Також, за його словами, раніше була потреба закуповувати такі засоби за кордоном.
“Сьогодні Харківський інститут разом з колегами виробляє ці вироби високої якості. Минулого року держава виділила Харківському НДІ протезування 60 млн грн на придбання обладнання. Цього року інститут отримав ще 70 міллінов”, – додав прем’єр.
Голова уряду разом з головою Харківської ОДА Юлією Світличною ознайомився зі структурними підрозділами Університету, а також тренажерними класами для воїнів, які використовують протези української марки, в тому числі, електронні.

Довідка Finance.ua:

  • За останні 5 років на базі Інституту розроблено близько 70 нових конструкцій протезно-ортопедичних виробів та комплектуючих до них, а також 30 нових реабілітаційних методик.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас