Створено окуляри з автоматичним фокусом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створено окуляри з автоматичним фокусом

Технології&Авто
908
З віком кришталик ока втрачає еластичність, що заважає фокусуватися на прилеглих об’єктах. Цей дефект, відомий як пресбіопія, можна виправити за допомогою окулярів для читання, однак багатьом пацієнтам доводиться використовувати прогресивні лінзи або йти на операційне втручання.
Дослідники зі Стенфордського університету розробили прототип розумних окулярів з автофокальними лінзами, які допомагають пацієнтам з пресбіопією краще, ніж традиційні підходи. За принципом роботи ці наповнені рідиною лінзи нагадують справжній кришталик. При необхідності вони змінюють форму, потовщуючись або витончуючись. В окуляри також вбудовані датчики стеження за очима, які визначають об’єкт, на який дивиться людина, і точну відстань до нього.
І автофокальні лінзи, і система відстеження погляду – не нові винаходи, проте членам команди вдалося розробити програмне забезпечення, яке об’єднало ці технології в єдиному пристрої. «Розумні» окуляри використовують інформацію про рух очей і підтримують постійний і ідеальний фокус.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас