Криптоактиви не загрожують глобальній фінстабільності, але G20 стежить за ризиками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криптоактиви не загрожують глобальній фінстабільності, але G20 стежить за ризиками

Фінтех і Картки
136
Криптоактиви на цьому етапі не входять в число загроз світовій фінансовій стабільності, але G20 відстежує ризики, що виникають, йдеться в Осакській декларації лідерів “групи двадцяти”.
“Технологічні інновації можуть принести істотну користь фінансовій системі і в більш широкому сенсі економіці. Незважаючи на те, що на цьому етапі віртуальні активи не несуть загрози глобальній фінансовій стабільності, ми ретельно відстежуємо тенденції і зберігаємо пильність до ризиків, що існують і знову виникають”, – сказано в документі.
G20 підтвердила зобов’язання щодо застосування недавно доповнених стандартів FATF щодо віртуальних активів і пов’язаних з ними провайдерів для протидії відмиванню грошей і фінансуванню тероризму.
Також лідери “групи двадцяти” вітали резолюцію Радбезу ООН, яка підкреслює роль FATF у встановленні світових рівнів щодо запобігання та боротьби з відмиванням грошей, фінансуванням тероризму та розповсюдженням зброї масового знищення. “Ми підтверджуємо наше тверде зобов’язання активізувати зусилля по боротьбі з цими погрозами, включаючи зміцнення глобальної мережі регіональних груп за типом FATF. Закликаємо до всеосяжної, ефективної і швидкої реалізації стандартів FATF”, – сказано в комюніке.
FATF – міжнародна група з розробки фінансових заходів по боротьбі з відмиванням грошей. Росія в цьому році проходить черговий раунд перевірки антивідмивної системи, візит експертів FATF відбувся в березні, публікація підсумкової доповіді очікується в жовтні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас