У КНР завершилося будівництво найбільшого в світі аеропорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У КНР завершилося будівництво найбільшого в світі аеропорту

Фондовий ринок
1002
У Пекіні, столиці Китайської Народної Республіки, завершилося будівництво найбільшого в світі міжнародного аеропорту Дасін. Його загальна площа становить мільйон квадратних метрів.
Аеропорт розташований в 46 кілометрах від центру китайської столиці, в районі Дасін, і покликаний знизити навантаження на інший пекінський аеропорт – Шоуду. Видання зазначає, що дах авіагавані дорівнює площі 25 футбольних полів.
Одним з авторів проекту стала Заха Хадід – відома англійська архітекторка арабського походження, яка померла в 2016 році. Будівництво будинку почалося вже після її смерті.
Як зазначається, будівлю зі сталевим каркасом побудовано без єдиного структурного шва. За задумом архітекторів, Дасін за формою нагадує фенікса – диво-птицю з китайської міфології. На відміну від іншої священної істоти, шанованої в Китаї, – дракона (саме його уособлює Шоуду) – фенікс є жіночим початком.
Новий аеропорт, повноцінне відкриття якого намічено на 30 вересня, в річницю заснування Китайської Народної Республіки, щорічно зможе обслуговувати понад 600 тисяч міжнародних рейсів в чотирьох злітно-посадочних смугах, а також 72 мільйони пасажирів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас