Економічні санкції ЄС проти Росії продовжили до 31 січня 2020 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економічні санкції ЄС проти Росії продовжили до 31 січня 2020 року

Світ
193
Рада ЄС до 31 січня 2020 року продовжила чинність економічних санкцій Європейського Союзу, які пов`язані з фінансовим, енергетичним та оборонним секторами Росії.
Про це йдеться у повідомленні на сайті Європейської ради.
«27 червня 2019 року Рада ЄС продовжила економічні санкції, спрямовані на конкретні сектори російської економіки, до 31 січня 2020 року», — сказано у повідомленні.
Таким чином рішення лідерів держав і урядів країн-членів ЄС, ухвалене на саміті Євросоюзу 20 червня, сьогодні було офіційно затверджено.
Відповідне рішення було ухвалено після заслуховування оновленої інформації від канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона щодо стану виконання Мінських угод, з реалізацією яких пов`язано збереження санкцій.
«Після отримання наданої оновленої інформації Європейська рада закликала до термінового відновлення переговорів з метою виконання Мінських угод та для вжиття заходів, націлених на зміцнення довіри між сторонами. У цьому контексті лідери ЄС одностайно погодилися зберігати економічні санкції проти Росії. Рада ЄС формалізувала це рішення сьогодні на основі письмової процедури», — йдеться в повідомленні.
Ці заходи стосуються фінансового, енергетичного і оборонного секторів РФ, а також застосування товарів подвійного призначення.
Санкції спочатку були запроваджені 31 липня 2014 року на один рік у відповідь на дестабілізаційні дії Росії проти України. У вересні 2014 року ЄС посилив ці санкції.
У 2014 році ЄС запровадив проти РФ економічні санкції, спрямовані на конкретні сектори економіки. У березні 2015 року лідери ЄС вирішили пов’язати ці санкції з виконанням Мінських домовленостей. Після цього ЄС неодноразово продовжував чинність цих санкцій на півроку. Востаннє Єврорада у грудні 2018 року продовжила чинність економічних санкцій проти РФ. Термін дії цих санкцій спливає 31 липня 2019 року.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас