Нафтогаз може в серпні призупинити імпорт газу через відсутність фінансування - Коболєв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз може в серпні призупинити імпорт газу через відсутність фінансування - Коболєв

Енергетика
1206
Нафтогаз може в серпні призупинити імпорт природного газу для його закачування в підземні сховища, якщо не знайде фінансування.
Про це глава НАК Андрій Коболєв сказав журналістам в Києві.
«Якщо ми не знайдемо вирішення фінансового питання в найближчий місяць, то вже в серпні будемо зупиняти імпорт для Нафтогазу. Тобто ми повинні за липень знайти гроші для того, щоб оплачувати газ в повному обсязі на серпень», – сказав він.
За словами Коболєва, компанії потрібна допомога Кабміну, оскільки міжнародні банки дають кредити під держгарантії або виконання певних умов.
«У випадку з цими організаціями я побоююся, що ми увійдемо в тяжку дискусію з урядом на тему статуту Нафтогазу або анбандлінгу», – додав він.
Глава Нафтогазу підкреслив, що ці питання потрібно вирішити чинному складу уряду, позаяк це потрібно зробити вже в липні.
Нагадаємо, 31 грудня закінчується транзитний газовий контракт між Нафтогазом і Газпромом. У НАК неодноразово заявляли, що російська компанія має намір повністю припинити транзит. Коболєв сказав 16 травня, що Газпром постачає газ до Європи рекордними темпами і створює там запаси. За його словами, до початку опалювального сезону потрібно накопичити в ПСГ 20 млрд кубометрів газу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас