У США Uber і McDonald's тестують доставку дронами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США Uber і McDonald's тестують доставку дронами

Фондовий ринок
319
У США американський концерн Uber почав випробування доставки продуктів харчування за допомогою безпілотника.
В рамках послуги Uber Eats клієнти в Сан-Дієго отримуватимуть продукти харчування, замовлені через мережу McDonald’s по повітрю. Згодом програма повинна бути розширена, щоб включити інші точки харчування і напої.
Замовлена ​​їжа прикріплюється до дрона службою швидкого харчування, а він потім летить до місця, звідки її забирає кур’єр. Дрон контролюється новою системою управління повітряним рухом. Компанія також планує посадити безпілотники на даху автомобілів Uber Eats за допомогою QR-коду, що ідентифікує їх.
Щоб почати програму, Uber і місто Сан-Дієго мали отримати схвалення Федерального авіаційного управління США (FAA). Представник компанії повідомив, що отримання сертифікату перебуває на завершальній стадії. “Ми працювали з FAA, щоб забезпечити виконання всіх вимог безпеки, що є нашим пріоритетом”, – підкреслив відповідає за авіаційні проекти представник Uber Люк Фішер.
Компанія підкреслює, що досвід, отриманий в ході випробувань в Сан-Дієго, буде використаний в інших проектах, включаючи літаючі таксі. Uber Eats співпрацює в експерименті з Uber Elevate, філією Uber, що відповідає за розвиток повітряних перевезень і літаючих таксі. Фішер сказав, що дуже важливо визначити, як безпілотники будуть працювати в щільному міському середовищі. Це важливо, тому що в 2050 році 68% населення Землі буде жити в містах.
Минулого місяця Uber провів кілька попередніх тестів, використовуючи дрон AR200. Втім, компанія будує безпілотник для доставки їжі, дебют якого заплановано на кінець цього року.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас