В український нафтопровід "Дружба" надходить якісна нафта, - "Укртранснафта" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В український нафтопровід "Дружба" надходить якісна нафта, - "Укртранснафта"

Енергетика
121
Оператор нафтотранспортної системи компанія “Укртранснафта” не зафіксувала надходжень неякісної нафти на українській ділянці нафтопроводу “Дружба” з моменту відновлення транзиту.
Про це йдеться в повідомленні компанії на сторінці в соціальній мережі Facebook.
“У зв’язку з появою в ЗМІ повідомлень про припинення прийому нафти чеською стороною через підвищений вміст хлорорганічних сполук в сировині, яка транспортується по південній гілці “Дружби”, повідомляємо, що “Укртранснафта” не зафіксувала повторних випадків надходження нафти з підвищеним вмістом хлорорганічних сполук на українську ділянку нафтопроводу “Дружба” і забезпечує транзит до Європи в плановому режимі”, – йдеться в ньому.
Згідно з повідомленням, “Укртранснафта” щодня проводить аналіз проб нафти, що надходить на територію України для потреб європейських споживачів, і результати цих досліджень показують, що вміст хлорорганічних сполук в складі нафти не перевищує допустиму норму.
Крім цього, згідно з повідомленням, помилковість побоювань чеських колег підтвердила словацька сторона, яка провела повторний аналіз проб нафти і повідомила, що вміст хлорорганіки в сировині не перевищує допустиму норму.
Як повідомлялося, “Укртранснафті” необхідно від 3 до 5 місяців на витіснення некондиційної нафти з нафтопроводу “Дружба”.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас