Український виробник сільгосптехніки відкриє власний завод у Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український виробник сільгосптехніки відкриє власний завод у Польщі

Фондовий ринок
1477
Український виробник сільгосптехніки Завод Кобзаренка планує здати в експлуатацію власний завод в Польщі, у місті Белхатув до 1 січня 2020 року.
Про це заявив власник підприємства Анатолій Кобзаренко, повідомляє Agravery.com.
За його словами, загальні інвестиції у будівництво заводу склали близько 5 млн євро.
«Із них 2,3 млн євро нам на безповоротній основі надав ЄС — тільки за те, що ми будемо там виробляти інноваційну продукцію. Ці кошти підуть на погашення кредиту в банку, який ми брали під будівництво. Згідно з бізнес-планом термін окупності інвестицій у завод — 5 років. Сподіваюся, це може статися навіть швидше», — розповів Анатолій Кобзаренко.
Він зауважив, що наразі почався активний етап будівництва.
«Зараз готовий дах будівлі заводу, навісили кран-балки, залишилось облицювати стіни й залити бетоном підлогу. До 1 січня 2020 року завод має бути повністю зданий у експлуатацію», — сказав Кобзаренко.
Власник заводу зазначив, що фактично створює компактний варіант підприємства — копію виробництва в Україні.
«Справа в тому, що зараз у нас багато клієнтів у країнах ЄС. Для доставки продукції із Сумської області (де розташоване виробництво, — ред.) в Європу дуже велике логістичне плече. В основному цеху площею 5 тис. кв. м. будуть розташовані зварювальна, фарбувальна, токарна та інші ділянки. Саме місце для будівництва обране теж не випадково — поруч розташовані кілька логістичних центрів, один із яких належить компанії Amazon. Тому звідти буде зручно доставляти клієнтам продукцію по всій Європі. Так само, в разі доставки з Польщі, немає жодних проблем із митним оформленням, відсутній подвійний митний тариф, який потрібно платити при ввезенні та при вивантаженні обладнання. Відповідно, нижче накладні витрати та вартість наших виробів. Ще одна причина — в Європі дуже низькі ставки кредитування виробника і ставки на лізинг техніки», — пояснив Анатолій Кобзаренко.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас