Україна втратила близько 10 мільярдів через тіньовий ринок нафтопродуктів - асоціація — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна втратила близько 10 мільярдів через тіньовий ринок нафтопродуктів - асоціація

Енергетика
231
Нафтогазова асоціація України оцінює втрати державного і місцевого бюджетів в 2018 році від тіньового ринку нафтопродуктів в 10 мільярдів гривень.
Про це повідомила президент асоціації Неля Привалова.
За її словами, вирішити цю проблему може жорсткість заходів з контролю обігу нафтопродуктів. Зокрема – введення ліцензування і посилення відповідальності за незаконні операції з торгівлі і зберігання палива.
У зв’язку з цим вона закликала Кабінет Міністрів не зволікати з ухваленням підзаконних актів для введення ліцензування.
За її словами, якщо підзаконні акти не затвердять своєчасно, то може виникнути ризик, коли старі норми законів вже не працюють, а нові ще не вступили коректно в роботу. У зв’язку з цим може виникнути “ситуація такого собі правового колапсу”, підкреслила вона.
Також президент асоціації додала, що дії уряду щодо цих реформ можна назвати “маркером зрілості і готовності до впровадження системних, комплексних, цивілізованих реформ”.
“Вони (дії – ред.) забезпечать безпеку життя, здоров’я громадян та навколишньої інфраструктури, рівні умови на ринку для бізнесу, стійкості ринку нафтопродуктів, невідворотності покарання за нелегальну діяльність, наповнення бюджету податками, а також фінансування за рахунок отримання додаткових коштів інфраструктури населених пунктів, ремонту доріг і створення мінімальних запасів нафти і нафтопродуктів”, – додала Привалова.
За оцінкою асоціації, зараз в Україні нелегально працює мінімум 1,5 тис. заправок, через які щомісяця реалізується до 40 тис. тонн палива. Тіньовий ринок в сегменті дизпалива становить близько 20%, скрапленого газу – 50%.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас