Експерти розповіли про нововведення для тих, хто бажає взяти кредит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти розповіли про нововведення для тих, хто бажає взяти кредит

Кредит&Депозит
15290
Українські банки перед видачею кредитів повинні будуть ретельно перевіряти своїх клієнтів і враховувати дані з Кредитного реєстру НБУ, а також всі кредитні ризики перед видачею позик для громадян і бізнесу.
Такі нововведення передбачає постанова Національного банку України (НБУ).
Коли воно набуде чинності, банківські структури вже не зможуть повністю самостійно ухвалювати рішення про те, видавати кредит чи ні.
Як нова вимога позначиться на пересічних українцях? Адвокат Олексій Панов зазначив, що хвилюватися не варто, а відповідально ставитися до кредитів потрібно і зараз.

Обрати вигідний кредит

“Громадянам не доведеться подавати будь-які додаткові документи, крім тих, які зазвичай запитуються фінансовими установами. Водночас з введенням нових правил банки отримають доступ до даних Кредитного реєстру НБУ, зможуть запитувати і обмінюватися інформацією щодо кредитного рейтингу того чи іншого претендента. Тобто це нововведення торкнеться споживачів не прямо, а радше опосередковано. Щоб не потрапляти в групу ризику і не отримати відмову в майбутньому, громадянам потрібно уважно поставитися до виконання своїх зобов’язань за наявними кредитами в банках”, – говорить Панов.
Юристка Анастасія Князєва додає, що банки будуть оцінювати ризики неповернення кредиту, враховуючи інформацію про дефолт боржника в інших банках; така сама процедура буде проведена щодо юридичних осіб.
“Банки будуть більш обережно видавати кредити, і можливо, що додаткові перевірки позичальника збільшать ймовірність повернення кредитів. Вимоги будуть застосовуватися в тестовому режимі з 1 липня 2019 року і стануть обов’язковими для виконання з 1 грудня 2019 року”, – зазначила Князєва.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас