Плюси і мінуси семи електромобілів, найкращих у своєму сегменті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Плюси і мінуси семи електромобілів, найкращих у своєму сегменті

Технології&Авто
14879
Головний недолік електрокарів – занадто висока ціна в порівнянні з аналогічними моделями з ДВЗ. Також практично у всіх країнах ще погано розвинена інфраструктура: бракує зарядних станцій.
Але у електромобілів є і кілька переваг. Вони не забруднюють атмосферу, їх дешевше експлуатувати завдяки тому, що електроенергія дешевша, ніж бензин і дизель. Вони мають хороші динамічні характеристики. До того ж їх інфраструктура постійно поліпшується, а через кілька років вони зрівняються в ціні, згідно з прогнозом експертів, з машинами з ДВЗ.
1. Tesla Model S 70
Tesla Model S з’явилася п’ять років тому. Вона коштує від 32 000 доларів США на вторинному ринку. На одній зарядці батареї цей електрокар проїжджає 400 км, що дуже навіть непогано, але з часом ємність її втрачається і доводиться все частіше шукати зарядні станції. В Україні їх поки немає і доводиться задовольнятися швидкісними зарядками або підключати машину до розетки на більш тривалий час.
Недоліки її тільки в тому, що всі запасні частини доводиться замовляти і чекати досить довго. Ремонт дорогий, причому ходовій теж варто приділяти увагу. Вона не пристосована до наших доріг.
2. Tesla Model 3
Електричний люксовий седан Tesla Model 3 випускають з 2016 року. У базовій комплектації він коштує 50 000 доларів, але незабаром з’явиться і базова модифікація за 35 тисяч з запасом ходу в 350 км. Топова версія має запас ходу в 500 км.
Поки Tesla Model 3 рідкість в наших краях, але багато людей вже з нетерпінням її чекають. Недоліки поки не виявлені і скоріше за все будуть полягати тільки в тому, що перехожі будуть звертати в’язи, дивлячись їй услід.
3. Chevrolet Bolt EV
Субкомпактний електричний хетчбек Chevrolet Bolt EV оснащується електромотором на 200 к.с. і 361 Нм крутного моменту, і літій-іонною батареєю на 60 кВт-год. Запас ходу – 383 км. Розгін до 100 км/год займає менше 7 секунд при максимальній швидкості 146 км/год.
Недолік його лише в тому, що офіційно на нашому ринку не продається, а старі з Америки можуть бути добре пошарпаними. І варто уважно ставитися до акумулятора, який швидко втрачає свою ємність.
4. Hyundai Ionic Electric
Перше покоління Hyundai Ionic Electric з’явилося всього пару років тому. На вторинному ринку в хорошому стані його можна купити за ціною до 30 000 доларів. Це міський електрокар, бо запас ходу у нього становить 200 км. Для поїздок по місту цього цілком достатньо. У топових комплектаціях є кілька активних систем безпеки.
Машина радує багатьох автомобілістів, які зробили свого часу вибір на користь електрокара. Недолік її в скромному запасі ходу і тривалій зарядці від звичайної розетки. Це житель виключно міських джунглів.
5. Nissan Leaf
Автолюбителям зараз пропонують Nissan Leaf другого покоління. На вторинному ринку вже є і моделі другого покоління. Досі це найбільш продаваний електрокар в світі. Модель 2012 року можна купити приблизно за 15 000 доларів, а модель 2018 року – приблизно за 30 000 доларів.
Недоліки Leaf видно відразу, але головним вважається його популярність в таксі. І в продажу на вторинному ринку його рідко можна зустріти в хорошому стані.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас