Джордж Сорос та інші мільярдери запропонували ввести податок на багатство в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джордж Сорос та інші мільярдери запропонували ввести податок на багатство в США

Світ
1364
Група заможних американців, в числі яких відомий інвестор і мільярдер Джордж Сорос, опублікувала відкритий лист до кандидатів у президенти США на виборах 2020 року, закликавши їх ввести податок на багатство.
“Ми звертаємося до всіх кандидатів у президенти, республіканці це чи демократи, з проханням підтримати введення помірного податку на багатство для однієї десятої 1% найбагатших американців – для нас, – йдеться в опублікованому в інтернеті листі. – Наступний долар нових податкових надходжень повинні заплатити найщасливіші у фінансовому відношенні, а не американці із середнім і низьким доходом”.
Крім Сороса, підписи під документом поставили співзасновник Facebook Inc. Кріс Х’юз, спадкоємиця кіноімперії Disney Ебігейл Дісней і дочка віце-голови Berkshire Hathaway Чарлі Мангера Моллі Мангер. Всього лист підписали 19 осіб, одна людина забажала залишитися анонімом.
Автори листа стверджують, що Америка несе моральну, етичну і економічну відповідальність за те, щоб обкладати ще більшим податком їхнє багатство. Податок на багатство, за їхніми словами, може допомогти подолати кліматичну кризу, поліпшити економіку, підвищити результати в охороні здоров’я, справедливо створити нові можливості і зміцнити демократичні свободи.
“Введення податку на багатство відповідає інтересам нашої республіки”, – йдеться в листі.
Не вперше найбагатші громадяни США кажуть, що повинні заплатити свою справедливу частку податків. У 2017 році понад 400 американських мільйонерів і мільярдерів, включаючи Сороса і Стівена Рокфеллера, поставили свої підписи під зверненням до Конгресу, в якому закликали законодавців не знижувати податки для заможних громадян. На їхню думку, скорочення податків для багатих сімей “ще більше посилить нерівність” і підвищить держборг.
Раніше в цьому році Ебігейл Дісней, внучата племінниця Уолта Діснея і внучка засновника кінокомпанії Walt Disney Co. Роя Діснея, висловила невдоволення занадто великим, на її думку, розміром винагороди глави компанії Роберта Айгера, назвавши “божевільною” суму в $65,6 млн, які той в цілому заробив в 2018 році.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас