Регуляторна база для запуску нового ринку електроенергiї 1 липня готова на 100% - НКРЕКП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регуляторна база для запуску нового ринку електроенергiї 1 липня готова на 100% - НКРЕКП

Енергетика
334
На сьогоднішньому засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), прийнято останні рішення, необхідні для запуску нового ринку електроенергії. Йдеться про прийняття змін до Постанов №307 та 308, що стосуються Правил ринку і Правил ринку “на добу вперед” і внутрідобових.
Зокрема, Регулятор встановив цінові обмеження для виробників електричної енергії, які працюють в новому ринку. Таким чином, буде контролюватися зростання цін на електроенергію для непобутових споживачів.
Крім того, встановлено нові вимоги щодо рейтингу банків, що дозволило збільшити їх перелік для надання фінансових гарантій учасникам ринків з 2 до 41.
“Ухвалення регуляторних актів дозволяє забезпечити виконання вимог Закону України “Про ринок електричної енергії” та визначити: уточнений порядок участі в балансуючих групах; уточнений порядок визначення фінансових гарантій; уточнений порядок надання допоміжних послуг; уточнений порядок надання диспетчерських команд і їх виконання; новий порядок моніторингу надання допоміжних послуг, визначений на основі пропозицій оператора системи передачі; перехідні положення, які, зокрема, визначають положення щодо обмежень цін на балансуючому ринку і ринку допоміжних послуг”, – зазначено в обґрунтуванні.
Як повідомлялося, 1 липня має бути введений новий ринок електроенергії, яий є частиною міжнародних зобов’язань України щодо імплементації Третього енергопакету Європейського Союзу (ЄС). Для своєчасного запуску ринку, урядом на базі державного підприємства (ДП) “Енергоринок” створено 2 держпідприємства “Оператор ринку” і “Гарантований покупець”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас