Україна в рейтингах: як змінилися позиції в 2019 році (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна в рейтингах: як змінилися позиції в 2019 році (інфографіка)

Казна та Політика
1964
Україна поліпшила свої позиції відразу в декількох світових рейтингах.
Зокрема, в рейтингу глобальної конкурентоспроможності та впливовості паспортів. Також нашу країну вперше оцінили за категоріэю дешевизни мобільного інтернету.
У рейтинг дешевизни мобільного інтернету Україну включили вперше і відразу в топ-5 – четверте місце (з 230). За даними аналітиків, середня вартість одного гігабайта мобільних даних в Україні становить 51 цент. Дешевший мобільний інтернет тільки в Індії, Киргизстані та Казахстані. Найдорожчий мобільний інтернет в Зімбабве – в середньому 75,2 долара за гігабайт.
Також Україна на п’ять рядків піднялася в рейтингу конкурентоспроможності – на 54-е місце (з 63). Рейтинг бере до уваги 235 показників з кожної економіки, зокрема ВВП, корупцію, глобалізацію, безробіття, витрати на освіту і медицину. Очолив рейтинг Сінгапур, до першої трійки також увійшли Гонконг і США, а замикають рейтинг Аргентина, Монголія і Венесуела.
У рейтингу впливу паспортів Україна піднялася на 25-у сходинку з 95 (плюс дві позиції). Українці можуть без віз відвідувати 91 країну, в 43 країнах візу поставлять після прибуття, для відвідування ще 64 країн візу потрібно отримати заздалегідь. Перше місце в рейтингу посіли ОАЕ (116 країн без віз), а останнє – Афганістан (тільки 5 країн вільно).
На п’ять місць вище (91-е місце з 178) Україна стала в рейтингу уразливості держав, і цей прогрес, звичайно, не радує. При складанні рейтингу враховуються такі показники: легітимність держави, еміграція, ситуація з безпекою, громадські послуги, права людини і верховенство права, зовнішнє втручання, біженці, поведінка правлячих еліт, економічні показники і нерівність, громадські послуги, соціальна нерівність і демографія.
При цьому в глобальному індексі миролюбності Україна піднялася на дві позиції – 150-е місце з 163. Індекс миролюбності визначають за 23 критеріями, серед яких рівень тероризму, військові витрати, внутрішні і зовнішні конфлікти, рівень злочинності. У першій трійці найбільш миролюбних країн – Ісландія, Нова Зеландія та Португалія, замикають рейтинг Південний Судан, Сирія і Афганістан.
Мінус одна позиція України в рейтингу свободи ЗМІ.
Україна в рейтингах: як змінилися позиції в 2019 році (інфографіка)
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас