Акції Microsoft встановили новий історичний рекорд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції Microsoft встановили новий історичний рекорд

Фондовий ринок
547
Акції Microsoft встановили новий історичний рекорд на рівні $137,66 за папір. З початку року акції найбільшого розробника програмного забезпечення для комп’ютерів зросли на 34%.
Капіталізація Microsoft перевищила $1 трлн, зараз це найдорожча публічна компанія на планеті.
Хмарні сервіси стали для компанії Microsoft найбільш швидкозростаючою нішею завдяки розвитку цифрових послуг на хмарній платформі, вважають аналітики.
Попит на такі послуги викликаний бумом стрімінгових сервісів – таких як Netflix, Hulu і Amazon Prime. Подібні сервіси на постійній основі користуються хмарними сервісами.
За підсумками першого кварталу 2019 року сегмент «Хмарні сервіси» показав найбільший приріст з виручки серед всіх підрозділів Microsoft. За три місяці виручка цього департаменту збільшилася на 22%. Сегмент включає в себе інфраструктуру і платформу Azure, Windows Server і SQL Server.
Компанія займає друге місце в світі за обсягом хмарних послуг після Amazon. Два інші сегменти компанії, «Продуктивність і бізнес-процеси» (Microsoft Office, хмарний Office 365, Exchange, SharePoint, Skype, LinkedIn і Dynamic) і «Персональні комп’ютери» (Windows Client, Xbox, Bing-пошук, медійна реклама, ноутбуки, планшети та настільні комп’ютери), збільшили виручку на 13,7% і 7,7% відповідно.
У першому кварталі 2019 року загальна виручка виробника піднялася на 14%, до $30,6 млрд, а чистий прибуток збільшився на 19%, до $ 8,8 млрд. Прибуток на акцію склав $1,14, збільшившись на 20%.
Аналітики очікують, що папери зможуть подорожчати ще на 8% і рекомендують купувати акції Microsoft. Подорожчати акціям допоможе збільшення виручки і прибутку компанії. Цьому сприятиме подальше зростання ринку хмарних технологій, вважають аналітики.
Найближчим часом компанія представить свої фінансові результати. 17 липня 2019 року вийдуть квартальні результати і звітність за останні 12 місяців.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас