Стало відомо, в яких країнах Huawei запустить свою ОС насамперед — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, в яких країнах Huawei запустить свою ОС насамперед

Технології&Авто
824
Згідно з даними Всесвітньої організації інтелектуальної власності, наразі Huawei зареєструвала торгову марку Hongmeng – а саме так, імовірно, буде називатися власна ОС компанії – на території близько 40 країн світу.
Наразі в їх число, крім Китаю, входять всі держави-члени Європейського союзу, Австралія, Канада, Камбоджа, Індонезія, Індія, Мексика, Швейцарія і Таїланд.
У всіх цих країнах Huawei подавала заявку на реєстрацію відразу двох торгових марок: власне Hongmeng і Ark OS. Остання, за чутками, є адаптованим найменуванням операційної системи для міжнародного ринку. Швидше за все, подвійна реєстрація призначалася для закріплення компанією своїх прав на бренд, який, на її думку, повинен офіційно належати їй на випадок будь-яких суперечок щодо його подальшого використання конкурентами.
Сам факт володіння торговою маркою в 40 країнах світу зовсім не гарантує операційній системі успіх. Щоб Hongmeng, або Ark OS дійсно могла сперечатися з Android, Huawei належить привернути увагу розробників, переконавши їх опублікувати свій софт в магазині додатків App Gallery. А враховуючи тиск з боку уряду США на американські компанії, існує велика ймовірність того, що в цьому китайці можуть не досягти успіху. Що буде тоді – побачимо ближче до кінця року.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас