У Зеленського пояснили, навіщо він скасував понад 160 указів екс-президентів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Зеленського пояснили, навіщо він скасував понад 160 указів екс-президентів

Казна та Політика
3529
Президент Володимир Зеленський скасував 161 указ попередніх президентів для дерегуляції та створення сприятливих умов для ведення бізнесу в Україні.
Про це написала в Facebook його прес-секретар Юлія Мендель.
“Дерегуляція і створення сприятливих умов для ведення бізнесу є одним із пріоритетів команди Президента. Сьогодні він скасував низку вимог, які заважали бізнесу працювати. Це 161 указ”, – повідомила вона.
Зокрема, скасовано штраф у п’ятикратному розмірі неоприбуткованої суми за порушення касової дисципліни.
Крім того, скасовано мінімальний розмір оплати послуг нотаріусів – тепер нотаріусам можна буде платити менше 1% від вартості нерухомості.
“Ринок нотаріальних послуг є дуже конкурентним, а наявність такого “бонусу” його викривляла і призводила до виникнення “сірого” ринку, коли якась частина платежу повертається клієнту “під столом”, – підкреслила Мендель.
Вона додала, що вартість оформлення угод з нерухомістю тепер має знизитися.
Скасовуються також окремі положення і пункти ще 31 указу, в тому числі скасовуються окремі абзаци і пункти указів про зміни до інших указів.
Переважна більшість указів, які скасовуються, видані в роки президентства Кучми і Януковича. Скасовуються лише вісім указів, виданих Кравчуком в 1991-1994 році і один – Ющенко в 2005 році. Під скасування не підпадає жоден з указів, виданих п’ятим президентом України Петром Порошенком – лише одна зі статей його указу щоод положення про Генштаб ЗСУ.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас